Thursday, August 31, 2006

Vår datasal - Silverkällan

Vi vill ha kvar vår datasal - Silverkällan!

Vi ser det som att datorerna därinne är en del av vårt bestånd, precis som vilken annan bok eller tidskrift som vi har i biblioteket. Vi prenumererar på elektroniska databaser som eleverna ska kunna nå under skoltid för över 10 000 kronor per år. Därför vill vi inte att lärare ska köra lektioner därinne och effektivt stänga ut bibliotekets användare från vårt bestånd.

(Det skulle vara som om vi tog en packe böcker under armen, gick in i en lektionssal och sa till läraren: Sorry - Vi tänkte göra ditt klassrum till en Fantasy-avdelning den här veckan.)

Sen om vi ska vara ärliga så används våra datorer till mycket annat än skolarbete, främst spel och chat. I det här huset där det inte finns en lite soffgrupp eller ens tillräckligt med sittplatser för eleverna, där de sitter i korridorerna för att det inte finns någonstans för dem att vara så tycker vi det känns bra att erbjuda en plats i skolan där man faktiskt får sitta. Sen går naturligtvis skolarbete alltid före spel.

Därför hoppas vi att skolledningen tänker om när det gäller att köra lektioner inne i bibliotekets datasal. Vi vet att vi är trångbodda, men silverkällan behövs som den är nu, som en del av vårt bestånd och för elevernas skull. Vi har en trogen skara data- användare som vi vill värna om.

2 Comments:

At 12:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Hejsan, Jag är en elev på bessemerskolan och jag vill att ni absolut inte tar bort datasalen. Det finns gott om sittplatser i cafeterian och på övervåningen osv.
Att folk spelar spel det gör dom på rasterna och när det kommer folk med skolarebete så flyttar dom snällt på sig.

MVH BF

 
At 8:40 PM, Anonymous Anonymous said...

lasa hela bloggen, ganska bra

 

Post a Comment

<< Home